KOTITALOUSVÄHENNYS 2021

Sähköpalvelu Kipinä kautta tilatut sähkötyöt ovat vähennyskelpoisia kotitalousvähennyksessä. Kotitalousvähennystä saa käytännössä kaikista kodin tai vapaa-ajan asunnon remonteista ja kunnossapito- sekä perusparannustyöstä. Tyypillisimpiä kotitalousvähennyksen kohteita ovatkin keittiöremontit, kylpyhuoneremontit ja kattoremontit sekä näiden aikana tehdyt putki- ja sähkötyöt. Palveluitamme tilatessasi voimme tarkistaa kuuluuko työ kotitalousvähennyksen oikeuttaviin töihin.

KOTITALOUSVÄHENNYKSEEN OIKEUTTAVAT TYÖT

Monenlaiset kiinteistön korjaus- ja perusparannustyöt, kuten käyttövesi- ja jätevesijärjestelmiin, lämmitykseen, sähköistykseen sekä ilmastointiin liittyvät työt sekä aurinko- tai maalämpöjärjestelmän rakentaminen oikeuttavat hakemaan kotitalousvähennystä verotuksesta. Myös kodin energiatehokkuutta parantaviin kunnostustoimenpiteisiin on saatavilla vähennys. Kotitalousvähennyksen voi halutessaan käyttää vaikka vuonna 2021 tehtävään keittiö- tai kylpyhuoneremonttiin. Näiden lisäksi myös sähkölaitteiden kuten rikosilmoitinjärjestelmien, antennin tai tietoverkkojen asentaminen ja ylläpito katsotaan vähennykseen oikeuttavaksi työksi. Näin ollen myös monet Sähköpalvelu Kipinän sähköasennuksista lasketaan kuuluvan kotitalousvähennyksen oikeuttaviin töihin.

VÄHENNYKSEN HAKEMINEN SÄHKÖPALVELU KIPINÄ KAUTTA TILATUISTA TÖISTÄ

Kun teetät kodin tai vapaa-ajan asunnon sähkötyöt kauttamme voit hyödyntää kotitalousvähennyksen verotuksessa, jos sähkötyö kuuluu vähennyksen oikeuttaviin töihin. Koitalousvähennys myönnetään korjaus- tai kunnossapitotyön työn osuudesta. Koska vähennys koskee ainoastaan työn osuutta, ei matkakuluista, varaosista tai tarvikkeista voida hakea kotitalousvähennystä.

Kotitalousvähennyksen maksimimäärä sekä hyvitettävä prosentti riippuvat hallituksen määrittelemistä rajoista. Vuonna 2021 kotitalousvähennyksen määrä on sama kuin edellisenä vuonna eli 40% työn osuudesta. Kotitalousvähennyksen saa aina se henkilö, joka on maksanut vähennykseen oikeuttavan työn. Kunnossapito- tai perusparannustyö on suoritettava joko maksajan omassa, vanhempien, isovanhempien tai appivanhempien asunnossa.

Voi hakea kotitalousvähennystä verotuksessa joko etukäteen, heti sähkötöiden teettämisen jälkeen tai verovuoden lopussa veroilmoituksen yhteydessä. Ennen kotitalousvähennyksestä saatavaa hyötyä sinun on kuitenkin maksettava itse 100 euron omavastuuosuus, joka peritään kerran vuodessa. Jos teetät sähkötyöt vuodenvaihteessa voit hakea vähennystä kahtena eri verovuotena, mutta silloin omavastuuosuus on maksettava kahdesti.

Autamme miellämme sähkötöihin ja kotitalousvähennykseen liittyvissä kysymyksissä. Yksityiskohtaisempaa tietoa löydät myös Verohallinnon sivuilta.